دکوراسیون آشپزخانه

طراحی دکوراسیون آشپزخانه، در واقع هنر چینش وسایل پر کاربرد اشپزخانه به منظور خلق فضایی بر پایه زیبایی و سلامت روحی است. خانم‌ها و برخی از آقایان بیشترین وقت خود را در آشپزخانه سر می‌کنند. پس بیراه نیست که آشپزخانه را قلب تپنده‌ هر خانه دانست.

دکوراسیون آشپزخانه که یک رکن اساسی و بسیار مهم در دکوراسوین خانه به حساب می‌آید؛ باید علاوه بر زیبایی مطابق نیازهای روزمره افراد باشد. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله راهنمای طراحی دکوراسیون آشپرخانه را بررسی می‌کنیم تا با نکات مهم در این زمینه آشنا شویم. پس تا انتها با مجوعه اکستریم والز همراه باشید.

اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه

 

اصول طراحی دکوراسیون آشپزخانه

در دنیای پُر از تکنولوژی و زندگی مدرن امروزه، آشپزخانه نقش و مفهومی فراتر از یک اتاق برای آشپزی دارد. در واقع باید به اشپزخانه به عنوان یک مرکز اجتماعی لذت بخش برای ساکنین و اعضای خانواده نگاه کرد. به همین دلیل برای داشتن اشپزخانه‌ای زیبا و در عین حال کاربردی سراغ راهنمای طراحی آشپزخانه رفت. بدون شک در صورت رعایت نکردن اصول اساسی طراحی نتیجه بدست آمده با نیازهای ساکنین مطابقت ندارد.

از جمله نکات تعین کننده برای شروع طراحی دکوراسیون آشپزخانه رفتار فرد آشپز است که باید حین طراحی به آن توجه ویژه‌ای داشت. رقتار آشپز در آشپرخانه شامل: محل نگهداری مواد غذایی، شستشوی مواد، محلی برای آماده سازی، بخش پخت مواد، سرو غذا و خوردن غذ یا محل میز غذا خوری است.

مثلث طلایی یا مثلث کار در طراحی دکوراسیون اشپزخانه

 

مثلث طلایی یا مثلث کار در طراحی دکوراسیون اشپزخانه

مثلث طلایی را باید از مهم‌ترین بخش‌های طراحی آشپزخانه در نظر گرفت. بسیاری از رفتارهای در راستای پخت و پز در این مثلث انجام می‌گیرد. هدف این مثلث ایجاد یک آشپزی راحت است که بخش‌های اصلی اشپزخانه یعنی یخچال، سینک و اجاق گاز را با کمترین فاصله از هم قرار می‌دهد.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

کال تو اکشن کاغذ دیواری کربن
کال تو اکشن کاغذ دیواری کربن-موبایل

با توجه به اینکه بیشتر کارهای اشپزخانه ارتباط مستقیم با این سه وسیله دارد در یک طراحی خوب باید فاصله آن‌ها در ایده‌آل‌ترین حالت ممکن قرار گیرد. اگر فاصله این سه نقطه از هم کم باشد فضای انجام کار کوچک و تنگ خواهد شد. اگر وسایل از هم فاصله زیاد داشته باشند دسترسی کمی با دشواری همراه خواهد شد و آشپز خسته می‌شود. به عنوان یه اصل مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه وقتی طول این مثلث با هم جمع شود نباید کمتر از 3.5 و بیشتر از 6.5 متر باشد.

سه طرح کلی برای مثلث کار در دکوراسیون اشپزخانه

 

سه طرح کلی برای مثلث کار در دکوراسیون اشپزخانه

سه طرح اصلی مثل طلایی آشپرخانه شامل موارد زیر است:

  • آشپزخانه U شکل: در این طراحی یک مسیر مثلثی بین یخچال در یک دیوار، اجاق گاز در دیوار دیگر و سینک معمولا روبروی اجاق در یک دیوار دیگر است.
  • آشپزخانه L شکل: در این نوع طراحی یکی از وسایل اصلی مثلث طلایی (معمولا یخچال) در یک دیوار و اجاق گاز و سینک در دیوار دیگر قرار می‌گیرند.
  • آشپزخانه گالری: در دکوراسیون آشپزخانه مدرن نوع چینش وسایل به صورت خطی و روی یک دیوار است. به این نوع آشپزخانه به سبک گالری گفته می‌شود. این نوع طراحی اشپزخانه باید با دیزاین کلی خانه همسویی کاملی داشته باشد. تا فضایی دلربا و جذاب در کل محیط بدست آید. رنگ‌ها و متریال به کار رفته در آن و حتی کاغذ دیواری مورد استفاده نیز باید با طراحی کلی همسو باشد.

کاغذ دیواری اکستریم والز که در تنوع رنگی و کیفیت جنسی حرف اول را در ایران می‌زند بهترین گزینه برای انتخاب یک متریال زیبا و باکیفیت است.

انواع مدل‌های طراحی دکوراسیون آشپزخانه

 

انواع مدل‌های طراحی دکوراسیون آشپزخانه

در سبک های دکوراسیون داخلی برای آشپزخانه مدل‌های مختلف و متنوعی از طراحی وجود دارد که بستگی به نوع فضا، متراژ و طول دیوارها دارد. حین یک طراحی دکوراسیون آشپزخانه خوب و حرفه‌ای حتما باید به نکاتی مانند محل تاسیسات، مسیر لوله کشی، کابینت‌ها و پنجره دقت کرد. در ادامه به چند نوع مهم دکوراسیون اشپزخانه می‌پردازیم.

طراحی دکوراسیون آشپزخانه با مدل U

 

1.طراحی دکوراسیون آشپزخانه با مدل U

در اصول طراحی آشپزخانه که معیارهای متفاوتی دارد نکات مهمی باید رعایت گردد که این نکات اغلب در اشپزخانه U رعایت می‌شود، به همین دلیل طراحان آن را استانداردترین نوع می‌دانند. آشپزخانه U مختص زمانی است که سه دیوار کامل و فضای مناسب برای قرار گیری وسایل وجود داشته باشد. در اشپزخانه یو شکل چیدمان‌های متنوعی به دست می‌آید و طراح امکان بیشتری برای خلاقیت و ایده‌پردازی دارد.

این نوع طراحی آشپزخانه مناسب برای افراد دارای وسایل زیاد که به کابینت‌های متعدد نیاز دارند. با اینکه این نوع طراحی دکوراسیون آشپزخانه از اصولی‌ترین مدل‌های طراحی است ولی فضای زیادی بدست نمی‌دهد. پس اگر کسی دنبال فضای زیاد و باز در اشپزخانه است نباید سراغ این نوع طراحی برود.

طراحی دکوراسیون آشپزخانه با کابینت ال

 

2. طراحی دکوراسیون آشپزخانه با کابینت ال

همانطور که از نام آن مشخص است این نوع طراحی آشپزخانه نیاز به دو دیوار عمود به بهم دارد. طراحی در این نوع اشپزخانه ساده‌تراست. همچنین نسبت به طراحی‌های یک و دو طرفه در آشپزخانه امکان بیشتری برای طراحی دارد.

آشپزخانه دارای جزیره؛ طراحی مدرن آشپزخانه

 

3. آشپزخانه دارای جزیره؛ طراحی مدرن آشپزخانه

معمولا در این نوع آشپزخانه یک گوشه مثلث طلایی مثل سینک یا اجاق گاز قرار می‌گیرد. جزیره در مرکز یا در بخش بیرونی متمایل به سمت سالن قرار تعبیه می‌شود و به هیچ دیواری متصل نیست. جزیره در برخی از دکوراسیون‌ اشپزخانه‌ ها نقش کانتر دارد و کارکرد آن متفاوت است. این نوع از طراحی که جزو مدرن‌ترین شیوه‌های دکوراسیون آشپزخانه است برای محیط‌هایی با متراژ زیاد به کار گرفته می‌شود.

دکوراسیون آشپزخانه یک طرفه

 

4. دکوراسیون آشپزخانه یک طرفه

اغلب برای محیط‌هایی انتخاب می‌شود که فضای کوچکی برای اشپزخانه دارند. یک دیوار مناسب برای این نوع دکوراسیون آشپزخانه وجود دارد که همه وسایل در همان سمت قرار خواهند گرفت. به همین دلیل به آن آشپزخانه خطی نیز می‌گویند. امکانی که این نوع طراحی آشپزخانه نسبت به سایر طراحی‌ها دارد استفاده از کاغذ دیواری و هماهنگی آن با سالن نشیمن است. اما چه نوع کاغذ دیواری برای اشپزخانه مناسب است؟

در طراحی یک طرفه امکان ایجاد مثلث کار اشپزخانه یکی از مهم‌ترین اصول در طراحی دکوراسیون آشپزخانه وجود ندارد. نوع چینش وسایل در اشپزخانه خطی بستگی به طول دیوار دارد که با برخی الحاقات جذابیت‌ خاصی به فضاهای کوچک می‌دهد.

هنگامی که سراغ راهنمای دکوراسیون آشپزخانه بروید و کابینت آشپزخانه کوچک را بررسی کنید؛ با چند اصل مهم روبرو خواهید شد. فضای مقابل اشپزخانه یک طرفه باید متراژی در حدود 40 تا 50 متر باشد. از آنجایی که میزان رفت و آمد بین سینک و یخچال بیشتر است پس فاصله بین این دو باید در کمترین حالت باشد.  بهترین گزینه قرار دادن سینک بین اجاق گاز و یخچال است تا دسترسی به هر دو وسیله برای فرد راحت باشد.

اشپزخانه دو طرفه و طراحی‌‌های ویژه

 

5. اشپزخانه دو طرفه و طراحی‌‌های ویژه

در این نوع طراحی دو دیوار قابل استفاده وجود دارد که هر کدام امکاناتی را در اختیار فرد قرار می‌دهد. در طراحی دکوراسیون اشپزخانه دو طرفه نمونه‌های جذابی از طراحی امکان اجرا دارد و ایجاد فضای مثلث طلایی امکان پذیر است.

فاصله بین کابینت‌های دو دیوار، معمولا در آشپزخانه‌های کوچک باید حداقل 90 سانتیمتر و در اشپزخانه‌های بزرگتر حداقل 140 سانتیمتر باشد. در اشپزخانه‌هایی که فضای بیشتری دارند می‌توان تا دو متر نیز بین این دو لاین کابینت فاصله مد نظر گرفت. البته باید با رعایت اصول اشپزخانه و مثلث کار اجرا شود. از دیگر نکات مد نظر در این مدل اشپزخانه درب کابینت‌های پُر کاربرد است که نباید در مقابل هم قرار بگیرند.

اندازه‌های استاندارد و اصول طراحی آشپزخانه

 

اندازه‌های استاندارد و اصول طراحی آشپزخانه

ابعاد بستگی به میزان نیاز فرد داشته و هیچ یقینی برای این اندازه‌ها وجود ندارد. آنچه که در اینجا مطرح می‌گردد اندازه‌های عرف برای بسیاری از وسایل مانند لباسشویی، ظرفشویی، یخچال، اجاق و سینک است. اندازه‌های استاندارد و اصولی دکوراسیون آشپرخانه شامل موارد زیر است:

  • کابینت‌های بالا: ارتفاع این کابینت‌ها اغلب بین 50 تا 100 سانتی‌متر
  • کابینت‌های پایین: بین 70 تا 80 سانتی‌متر پُر کاربردترین ارتفاع شناخته شده است
  • کمد عمودی: معمولا بین 170 تا 220 سانتی‌متر که به قد فرد بستگی دارد
  • کانتر: با توجه به ارتفاع مناسب برای غذا خوردن ارتفاعی معادل 90 سانتی‌متر معمول‌ترین اندازه است.

لازم به ذکر است که هر کسی به فراخور نیاز خود می‌تواند اندازه‌های مشخصی به طراح داده و آن‌ها را در طراحی خود لحاظ کند.

نکات کلیدی طراحی دکوراسیون آشپزخانه در یک نگاه

 

نکات کلیدی طراحی دکوراسیون آشپزخانه در یک نگاه

بدون شک شرط اساسی در یک دکوراسیون اشپزخانه موفق و زیبا قرارگیری زیبایی و کاربرد در کنار هم است. پس زمانی که به راهنمای دکوراسیون اشپزخانه مراجعه می‌کنید باید به اصول بنیادین طراحی دکوراسیون آشپزخانه یعنی مثلث طلایی یا مثلث کار و ابعاد و اندازه‌ بین کابینت‌ها توجه داشت که همگی تاثیرگذار هستند.

قرار گیری کابینت‌های پُرکاربرد در مرکز و به کارگیری کابینت‌های کوچکتر در فضاهای بین کابینت‌ها برای مواد غذایی و ادویه جات جز ترفندهایی یک دیزاین موفق هست. پس حتما به آن دقت کنید. ارتفاع کابینت‌های بالا و پایین و فاصله دسترسی یخچال، سینک و اجاق گاز برای راحتی کار بسیار مهم و ضروری است. نکته مهم دیگری که باید به آن دقت کرد رنگ کابینت به فراخور فضای آشپزخانه و ارتباط آن با کاغذ دیواری در فضای سالن است.

سوالات مهم قبل از طراحی دکوراسیون آشپزخانه

 

سوالات مهم قبل از طراحی دکوراسیون آشپزخانه

نرم افزارهای مناسب برای طراحی دکوراسیون اشپزخانه چیست؟

اتوکد Autodesk AutoCad (نرم افزار مادر در همه رشته های طراحی)

تری دی مکس Autodesk 3Ds Max (سخت ترین اما بهترین)

اسکچاپ SketchUp (راحت ترین)

رویت معماری Autodesk Revit

آیا می‌توان در فضای بین کابینت‌ها از کاغذ دیواری استفاده کرد؟

آشپزخانه در سبک‌های جدید زندگی فقط یک اتاق پخت و پز نیست و کارکردهای متفاوتی پیدا کرده است. در این نوع اشپزخانه‌ها برای هماهنگی بین دکور کلی خانه و آشپزخانه معمولااز نوعی کاغذ دیواری مقاوم در مقابل آب استفاده می‌شود که جلوه‌ای زیبا و بی نظیر دارد.

مثلث طلایی در طراحی دکور اشپزخانه به چه نکته‌ای اشاره دارد؟

مثلث طلایی یا مثلث کار در آشپزخانه که اساس طراحی بسیاری از اشپزخانه‌ها است به فواصل بین یخچال، اجاق و سینک اشاره دارد. فاصله بین این عناصر نباید زیاد باشد که منجر به خستگی فرد حین آشپزیی گردد. نباید کم باشد که فضا را تنگ و امکان آشپزی را به دشواری بکشاند. باید نوعی استاندارد داشته باشد تا بهترین دسترسی را برای فرد فراهم سازد.

قبل از طراحی دکوراسیون آشپزخانه چه نکاتی را باید مد نظر گرفت؟

توجه به تاسسیات، مسیر لوله کشی، پنجره‌ها و جایگزینی کابینت‌ها حتما باید مد نظر قرار بگیرد و طراحی بر اساس این موارد از ابتدا شکل بگیرد.

بهترین سایت‌های دکوراسیون داخلی و آشپزخانه کدامند؟

HOUZZ

 BRIGHT BAZAAR

 COCO LAPINE DESIGN

STYLE BY EMILY HENDERSON

MARTHA STEWART

THE EAST COAST DESI

NORA SCHNEIDER

به اشتراک بگذارید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *