رنگ درمانی و کروموتراپی

آیا می‌دانستید که استفاده‌ی درست از رنگ‌ها در دکوراسیون خانه‌، می‌تواند بر روحیه و سلامت روان شما تاثیری مثبت بگذارد؟! بر اساس روانشناسی، رنگ‌ها بر احساسات، خلق و خو و رفتار شما تاثیر گذار خواهند بود. رنگ درمانی یا کروموتراپی به عنوان یک روش درمانی قدیمی، از رنگ‌ها به منظور بهبود و تسکین مشکلات جسمی و روحی استفاده می‌کند.

استفاده از رنگ درمانی در طراحی دکوراسیون خانه، بر روح و روان افراد و همچنین بر کیفیت و نحوه‌ی زندگی آن‌ها تاثیر مثبت و قابل توجهی خواهد داشت. در این مقاله از اکستریم والز، به بررسی تاثیر رنگ درمانی در خانه و نحوه‌ی استفاده از هر کدام از رنگ‌ها در دکوراسیون خواهیم پرداخت.

رنگ درمانی (کروموتراپی) و روانشناسی رنگ‌

 

رنگ درمانی (کروموتراپی) و روانشناسی رنگ‌ها چه تفاوتی با یکدیگر داشته و هر کدام چه تاثیر و مفهومی را ارائه می‌دهند؟

پیش از اینکه به سراغ تاثیر رنگ شناسی و رنگ درمانی در خانه و دکوراسیون داخلی برویم، بهتر است بدانیم که رنگ درمانی و روانشناسی رنگ‌ها چه مفهومی داشته و هر کدام چه منظوری را بیان می‌کنند؟ رنگ درمانی، عملی برای بکار بردن صحیح و اصولی رنگ‌ها در فضا است که برای کاهش استرس استفاده شده و به همین جهت، رنگ آمیزی خانه در یک طیف و سایه خاص، به ارتقای سلامتی و ایجاد انرژی مثبت در خانه کمک می‌کند. رنگ درمانی و روانشناسی رنگ‌ها، هر دو شامل استفاده‌ی درست از رنگ، برای تاثیرگذاری مثبت بر ذهن و بدن هستند؛ با این حال این دو رویکردهایی کمی متفاوت نیز دارند.

کاغذ دیواری کربن
کاغذ دیواری کربن- موبایل

رنگ درمانی، به عنوان نوعی درمان، از رنگ و نور برای بهبود شرایط سلامت جسمانی و روحی استفاده می‌کند؛ اصول رنگ درمانی بر این باور است که قرارگرفتن انسان در معرض بعضی از رنگ‌های خاص، می‌تواند به تعادل انرژی بدن کمک کند. در حالی که روانشناسی رنگ‌ها، مطالعه‌ی چگونگی تاثیر رنگ‌ها بر عواطف، احساسات و رفتار افراد است؛ روانشناسی رنگ‌ها شامل استفاده از رنگ‌ها برای تحریک ادراک و احساسات گوناگون در وجود انسان‌ها است.

رنگ آمیزی دیوارهای خانه

 

رنگ آمیزی دیوارهای خانه با توجه به رنگ درمانی در دکوراسیون داخلی!

انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، می‌تواند با تاثیرگذاری مفید و مثبت بر روانتان، استرس و اضطراب را از شما دور کند. رنگ‌های سردی همچون آبی و سبز ملایم و پاستلی، با برانگیختن آرامش، محیطی آرام را برای شما ایجاد می‌کنند. رنگ‌های ساده و روشنی همچون سفید و کرم، افکار و دغدغه‌های منفی را از شما ربوده و باعث ذهنی خلوت و آسوده خواهند شد. علاوه بر این، رنگ‌های گرمی مانند زرد، خوش بینی و نشاط را به دنبال دارند.

رنگ‌ها و تاثیرات روانی

 

رنگ‌ها و تاثیرات روانی آن‌های بر احساسات افراد و دکوراسیون خانه!

همانطور که گفته شد، هر کدام از رنگ‌ها آثاری مختص به خودشان را در درون افراد و نیز بر احساسات دکوراسیون داخلی فضاها اعمال می‌کنند که در اینجا به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

رنگ قرمز

 

رنگ قرمز:

رنگ قرمز، با عشق، انرژی و هیجان همراه است! قرمز تیره، اغلب اشتیاق فراوانی را در خانه‌ی شما جاری ساخته در حالی که سایه‌های روشن این رنگ، احساسی گرم و دلنشین را به همراه خواهند داشت. قرارگرفتن در معرض این رنگ، ممکن است سطح انرژی شما را به طرز قابل توجهی بالا ببرد، از این رو استفاده از این رنگ به عنوان رنگی غالب در فضاهایی همچون اتاق خواب که مختص به استراحت و رفع خستگی‌اند، توصیه نمی‌شود.

رنگ قرمز بیانگر قدرت بوده و به همین جهت استفاده از آن در فضاهای داخلی، انگیزه و اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد؛ از این رو اگر اغلب اوقات، ناراحتی یا بی انگیزگی را در درونتان احساس می‌کنید، بهتر است رنگ قرمز را به طور محدود، به عنوان رنگ‌ فرعی به فضای خود تزریق کنید.

رنگ نارنجی

 

رنگ نارنجی:

رنگ نارنجی، به عنوان رنگی پرنشاط، باعث ایجاد شادی در فضای مد نظر شما خواهد شد. این رنگ، ترکیب و تلفیقی از دو رنگ زرد و قرمز بوده و نشان‌دهنده‌ی خلاقیت، خوش بینی و اشتیاق است. افزودن طیف‌هایی محدود از رنگ نارنجی به دکوراسیون فضا، راهی عالی به منظور تقویت روحیه و تزریق ذوق و نشاط است!

رنگ‌های پر جنب و جوشی همچون نارنجی، می‌توانند به شما در القای نگرشی مثبت کمک کرده و خلق و خویتان را بهبود ببخشند؛ از این رو اگر با کمبود انرژی و ایده‌های جدید مواجه هستید، رنگ نارنجی، می‌تواند برایتان الهام بخش باشد.

رنگ زرد

 

رنگ زرد:

رنگ زرد نیز همچون رنگ نارنجی، با القای احساسی شاد و خوش بینانه در وجود شما، فعالیت ذهنی‌تان را تحریک کرده و سبب تقویت اعتماد به نفس در درونتان خواهد شد. بر طبق مطالعاتی که روانشاناسان و دانشمندان بر رنگ زرد داشته‌اند، استفاده از این رنگ در فضاهای مطالعاتی، حافظه و تمرکز را بهبود می‌بخشد؛ بر این اساس شما می‌توانید لوازم جانبی اتاق مطالعه همچون صندلی، میز مطالعه و … را به رنگ زرد انتخاب کنید.

رنگ سبز

 

رنگ سبز:

رنگ سبز، یکی از رنگ‌های اصلی در پالت رنگی طبیعی است! این رنگ به عنوان رنگی برگرفته از دل طبیعت، اغلب احساساتی نشات گرفته از حس و حال مطبوع طبیعت بکر جنگل‌های سرسبز و چمنزارها را در محیط القا کرده و پیشنهاد بسیار مناسب و ایده‌‍‌آلی به ویژه در طراحی فضاهایی همچون اتاق خواب، اتاق مراقبه و حمام است؛ علاوه بر این، رنگ سبز نمادی از شروع جدید و تولدی دوباره است.

رنگ سبز قدرت متعادل کنندگی فوق‌العاده بالایی دارد؛ سایه‌های روشن، نعنایی و پاستلی این رنگ سبب برقراری هامونی و هماهنگی در محیط داخلی شده و سبزهای تیره‌تر حس شفابخشی و امید را ذهن افراد ایجاد می‌کنند. رنگ سبز سبب برقراری تعادل روحی و جسمی در وجود افراد شده و جسم و روح را به هم اتصال می‌دهد. از خواص درمانی رنگ سبز، می‌توان به بهبود عملکرد سیستم گردش خون، قلب، ریه‌ها، غده تیموس و … اشاره کرد.

رنگ آبی

 

رنگ آبی:

رنگ آبی یادآور آرامش آسمان و دریاها بوده و استفاده از آن در فضای داخلی، روح شما را افکار منفی همچون آب روان خواهد شست. استفاده از رنگ آبی، احساسی از اعتماد و صداقت را در افراد ایجاد کرده و گزینه‌ای بسیار مناسب برای تمام فضاهای داخلی به ویژه اتاق خواب‌ها، اتاق‌های مراقبه و مدیتیشن و … است. همچنین از این رنگ در انتخاب کاشی‌‌های حمام و سرویس بهداشتی نیز استفاده می‌شود.

رنگ بنفش و تاثیر رنگ بنفش در رنگ درمانی

 

 رنگ بنفش:

رنگ بنفش، رنگی سلطنتی و فانتزی است که استفاده از آن در خانه، هیجان فراوانی را در افراد به دنبال خواهد داشت. طیف‌های ملایم‌تر این رنگ همچون رنگ یاسی و اسطوخودس،  آرامشی سرشار را در فضا ایجاد خواهند کرد.

کروموتراپی و رنگ صورتی

 

رنگ صورتی:

صورتی رنگی رمانتیک است که ظرافت آرامش بخش آن، گزینه‌ای عالی برای اتاق خواب، حمام و حتی اتاق نشیمن به حساب می‌آید. این رنگ همچنین پیشنهاد بسیار مناسبی برای اتاق کودکان بوده و طبیعت ملایم و آرامش‌بخش آن، تاثیرات مثبتی را بر روحیه‌، رفاه و راحتی آن‌ها خواهد داشت.

رنگ درمانی در خانه با رنگ خاکستری

 

رنگ خاکستری:

برخی از افراد، رنگ خاکستری را رنگی یکنواخت، کسل کننده و خنثی می‌دانند؛ در حالی که این رنگ وضوح و تمرکز ذهنی را افزایش داده و پس زمینه‌ای عالی و مناسب برای رنگ‌های دیگر به شمار می‌آید. این رنگ همچنین قابلیت تطابق با اکثر سبک‌های دکوراسیون داخلی را داشته و می‌توان آن را به منظور افزودن حسی از گرما و صمیمیت در خانه، با رنگ‌های خنثایی همچون بژ و کرم ترکیب کرد.

رنگ درمانی در خانه را از کجا می‌توان شروع کرد؟

 

رنگ درمانی در خانه را از کجا می‌توان شروع کرد؟

 نخستین قدم در رابطه با رنگ درمانی در خانه، این است که عملکرد اصلی اتاق مد نظر و فعالیت اصلی انجام شده در آن را در نظر بگیرید. مرحله‌ی بعدی، انتخاب رنگ غالب، اصلی و پس زمینه در طراحی دکوراسیون داخلی است، همانطور که پیش از این در مورد تاثیر هر کدام از رنگ‌ها بر ظاهر و احساسات فضا و افراد گفته شد، بهتر است رنگی مناسب را به عنوان رنگی اولیه و غالب برای دیوارهای هر کدام از فضاهای داخلی خانه برگزینید؛ پس از انتخاب رنگ، میبایست توجه داشت که از کدام دیوارپوش می‌توان برای نمایش بهتر رنگ اصلی و اولیه استفاده کرد؛ انتخاب کاغذ دیواری با اصول روانشناسی رنگ‌ها یکی از مهم‌ترین مواردی‌است که باید در طراحی دکوراسیون داخلی به آن دقت کرد.

Reactor-CTA
Reactor- mob CTA

در نهایت پس از انتخاب دیوارپوش مناسب برای طراحی فضا، نوبت به انتخاب رنگ برای لوازم جانبی، وسایل و اشیا تزئینی، آثار هنری و … می‌رسد. برای این موارد می‌توان از طیف‌ها و سایه‌های مختلف همان رنگ اصلی و اولیه دیوارها استفاده کنید.

سخن پایانی در ارتباط با تاثیر رنگ درمانی بر دکوراسیون داخلی خانه!

 

سخن پایانی در ارتباط با تاثیر رنگ درمانی بر دکوراسیون داخلی خانه!

در مجموع می‌توان گفت که استفاده از رنگ‌های مناسب با سبک فضا و مطابق با خلقیات و روحیه شما، می‌تواند زندگی‌تان را در جهت مثبت دگرگون کند. البته باید توجه داشت که استفاده‌ی بیش از حد از یک تک رنگ در تمامی فضای خانه، دکوراسیون را خسته کننده نشان داده و تاثیر درمانی آن رنگ را از بین خواهد برد. کروموتراپی یا رنگ درمانی در خانه، به این معناست که شما تعادل را در استفاده از رنگ‌ها برای ایجاد ظاهری شیک و جذاب در خانه‌تان رعایت کنید.

سوالات متداول

 

سوالات متداول

1- بهترین رنگ برای برقراری آرامش در اتاق خواب از نظر روانشناسی رنگ‌ها، کدام رنگ می‌باشد؟

رنگ‌های سرد همچون آبی و سبز روشن و ملایم، آرامشی سرشار را در اتاق خواب شما جاری می‌سازند.

2- خواص درمانی رنگ زرد را بیان کنید؟

رنگ زرد به عنوان رنگی خوش بینانه، سبب تقویت اعصاب، افزایش اشتها و افزایش فعالیت ذهنی شما خواهد شد.

3- خواص درمانی رنگ قرمز چیست؟

رنگ قرمز با افزایش انرژی سبب بالا بردن ضربان قلب و افزایش فعالیت جسمانی خواهد شد. همچنین انرژی و اعتماد بنفس را نیز در درونتان تقویت خواهد کرد.

به اشتراک بگذارید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *