13

روف گاردن، یک فضای سبز روی سقف (بام) یا تراس یک ساختمان است؛ طراحی روف گاردن اغلب شامل استفاده از گیاهان زینتی، درختچه‌های کوچک، گلدان‌ها و به طور معمول محل‌هایی برای نشستن و استراحت می‌باشد. شما می‌توانید با احداث و طراحی روف گاردن در ساختمان خود، از فضاها و محوطه‌هایی که به اندازه کافی دیده نمی‌شوند، استفاده کنید و یک فضای سرسبز و آرامش بخش را برای خودتان داشته باشید. با ما همراه باشید تا در این مقاله از اکستریم والز به اصول طراحی روف گاردن بپردازیم.

 

مزایای طراحی روف گاردن در تراس یا بام ساختمان‌ها

  1. با احداث و طراحی روف گاردن‌ها، فضاهای سبز و طبیعی در شهرها افزایش یافته و این امر به بهبود کیفیت هوا و کاهش گرمایش شهری کمک می‌کند.
  2. طراحی روف گارن می‌تواند به عوان عایق حرارتی برای یک ساختمان عمل کرده و در نتیجه سبب کاهش مصرف انرژی برای سرمایش و گرمایش ساختمان شود.
  3. طراحی روف گاردن به عنوان یک فضای سبز دلنشین و دلپذیر، اغلب برای استراحت، تفریح و گذراندن اوقات فراغت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  4. بعضی از روف گاردن‌ها شامل گلخانه‌ها و باغچه‌های کوچکی‌اند که محصولات خوراکی مانند سبزیجات و میوه‌ها را نیز در آن‌ها تولید می‌کنند.
  5. طراحی روف گاردن روی سقف ساختمان، جذابیت زیبایی شناختی ساختمان را برای ساکنین و رهگذران چندین برابر می‌کند.
  6. ایجاد یک روف گاردن روی بام یا تراس ساختمان، این امکان را به ساکنین می‌دهد تا اوقات فراغنشان را در آن گذرانده و از فضای سبز استفاده کنند.

طراحی روف گاردن

طراحی روف گاردن

طراحی روف گاردن در چه فضاهایی قابل اجرا است؟

روف گاردن‌ها می‌توانند در انواع مختلف ساختمانی اعم از خانه‌های یک یا دو طبقه، آپارتمان‌ها، مجتمع‌ها و برج‌های مسکونی، مراکز خرید، ادارات و… اجرا شوند. به طور معمول طراحی روف گاردن به عنوان یک روش هوشمندانه و سرسبز برای بهره وری صحیح از فضای پشت بام‌ها و تراس‌ها صورت می‌گیرد.

طراحی روف گاردن

طراحی روف گاردن

برای طراحی روف گاردن چه امکاناتی نیاز است؟

  • طراحی روف گاردن معمولا نیازمند سیستم آبیاری، خاک مناسب و نور طبیعی کافی است. همچنین نظارت دقیق و مراقبت‌های منظم نیز برای حفظ زندگی گیاهان در این فضاها ضروری است.

 

  • وجود لوله کشی آب و یک شیر آب در فضای روف گاردن یکی از موارد ضروری به شمار می‌آید؛ اجرای یک سیستم آبیاری قطره‌‌ای خودکار سبب صرفه جویی در زمان شما شده و همچنین به افزایش طول عمر و سلامت گیاهان کمک می‌‍‌کند.

 

  • اگر قصد نورپردازی مصنوعی در طراحی روف گاردن را دارید، از روشنایی‌هایی با ولتاژ پایین استفاده کنید. همچنین داشتن پریز برق در طراحی روف گاردن یکی از موارد مفید و کاربردی در دیزاین این فضا محسوب می‌شود.

طراحی روف گاردن

  • در طراحی روف گاردن میبایست برخی از ملاحضات ایمنی رعایت شوند، برای مثال باید اطمینان حاصل شود که سازه‌های روف گاردن مانند پله‌ها، نرده‌ها و… از جنسی مقاوم و پایدار ساخته شده‌اند تا از بروز حوادث ناخوشایندی مانند سقوط و آسیب به افراد جلوگیری شود. در صورت استفاده از باربیکیو اطمینان حاصل کنید که فضای روف گاردن شما به صورت مناسب تهویه شده است تا از خطرات حرارتی جلوگیری شود.

 

  • در طراحی روف گاردن، استفاده از یک آلاچیق یا سایبان برای زیبایی و راحتی فضا، توصیه می‌شود.

طراحی روف گاردن

مناسب ترین گیاهان در طراحی روف گاردن

  • به طور معمول در طراحی روف گاردن از گیاهانی با نیاز آبی پایین، مقاوم به خشکی، گیاهانی با طول عمر بالا و سازگار با شرایط مختلف آب و هوایی استفاده می‌شود. برای نمونه می‌توان به درختچه‌ها اشاره کرد که قدی کوتاه‌تر از درخت‌های معمولی داشته و همچنین ریشه‌های رونده و طولانی ندارند. از جذاب‌ترین درختچه‌های متناسب با طراحی روف گاردن می‌توان یاس هلندی، میخنک هندی، کاملیا، بربرین، لگستروم پیوندی و… را نام برد.

 

  • گیاهان خزنده از دیگر موارد مناسب در فضای روف گاردن هستند که به آب کمتری نیاز داشته و در مقابل آفتاب بسیار مقاوم‌اند. گیاهان خزنده همچنین جذابیت فراوانی را به نرده‌ها، دیوارها، یا کف یک روف گاردن می‌بخشند و فضا را سرسبز و دلنشین‌تر نشان می‌دهند.

طراحی روف گاردن

طراحی روف گاردن

به اشتراک بگذارید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *