طراحی کتابخانه شخصی

عاشق کتاب و کتابخوانی هستید؟ پس حتما مجموعه کتاب‌های رو به رشدی دارید که نیاز به فضایی مناسب برای نگهداری دارند. کتابخانه‌ها نه تنها وظیفه‌ی نگهداری از کتاب‌ها را بر عهده دارند، بلکه می‌توانند به عنوان عنصری زیبا و تاثیرگذار در دکوراسیون داخلی منزل شما، به خصوص اتاق نشیمن، بدرخشند.

در این مقاله از اکستریم والز، قصد داریم به بررسی اصول طراحی کتابخانه در اتاق نشیمن بپردازیم تا با استفاده از ایده‌های کاربردی، فضایی ایده‌آل برای کتاب‌هایتان خلق کنید و در عین حال، بر زیبایی دکوراسیون اتاق نشیمنتان بیفزایید.

طراحی کتابخانه شخصی

کاغذ دیواری جودون

نکات طلایی در طراحی کتابخانه شخصی

یک کتابخانه شخصی، می‌تواند راهی مفید، برای نگهداری همه ی کتاب‌های شما در یک منطقه مشخص باشد، تا آن‌ها را منظم، ایمن و با ترتیب خاصی نگه دارد. از آن جایی که کتابخانه  شخصی، یک فضای خصوصی است، بیشتر طراحی آن، تحت تاثیر ترجیحات شما خواهد بود. با این حال، نکاتی وجود دارد که باید در طراحی کتابخانه، به آن‌ها توجه کنید:

  • موجودی کتاب‌های مجموعه فعلی خود را تهیه کنید

قبل از ساختن کتابخانه شخصی خود، باید موجودی مجموعه کتاب‌های فعلی خود را تهیه کنید. تهیه موجودی، به شما کمک می‌کند تا تعیین کنید که به چقدر فضای لازم برای طراحی کتابخانه  شخصی در محیط مد نظر احتیاج دارید. همچنین این کار، فرآیند سازمان دهی را آسان تر می‌کند؛ چرا که از قبل می‌دانید که چه کتاب‌هایی دارید. به طور کلی، باید به تعداد کتاب‌های خود توجه کرده و بر اساس این تعداد، کتابخانه ای با ظرفیت کافی، انتخاب و خریداری کنید.

طراحی کتابخانه شخصی

  • فضای مد نظر را برای طراحی کتابخانه پیدا کنید

اولین قدم برای ایجاد یک کتابخانه شخصی، یافتن مکان مناسب در خانه شما است. از قرار دادن کتابخانه خود در مقابل دیوارهای بیرونی اتاق، که در معرض تغییرات دما هستند، خودداری کنید. این تغییرات می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر وضعیت کتابخانه شما داشته باشد. سعی کنید کتابخانه خود را در مناطقی از خانه، مانند گوشه‌ها، که از آن‌ها استفاده نمی‌شود قرار دهید. برای طراحی یک کتابخانه در اتاق نشیمن باید مکان کتابخانه را به درستی و با دقت انتخاب نمایید تا با سایر اجزا در منزل هماهنگ باشد. اگر فضای زیادی در اتاق ندارید، از کتابخانه‌های دیواری یا نصب شده به صورت تخته‌ای استفاده کنید تا فضای بیشتری برای سایر وسایل و اجزای خانه داشته باشید.

طراحی کتابخانه شخصی

  • قفسه بندی مد نظر را برای طراحی کتابخانه خود انتخاب کنید

وقتی نوبت به انتخاب قفسه برای دیزاین کتابخانه شخصی می‌رسد، دو نوع استاندارد برای انتخاب وجود دارد: توکار و مستقل.

  • قفسه‌های توکار وسایلی دائمی در خانه اند که به خود چسبانده می‌شوند.
  • قفسه بندی مستقل، در کنار دیوار قرار گرفته و یک واحد قفسه بندی موقت و متحرک است که معمولا به صورت کتابخانه یا کابینت می‌باشد. در بین این دو گزینه، سبک‌های قفسه بندی متعددی برای انتخاب وجود دارند، از جمله: قفسه‌های دارای تنظیم ارتفاع، قفسه‌های چرخ دار، قفسه‌های جدا کننده.

طراحی کتابخانه شخصی

  • هماهنگی کتابخانه با دکوراسیون اتاق

درست است که کتابخانه‌ها برای ذخیره‌سازی کتاب‌ها استفاده می‌شوند، اما می‌توانند به عنوان عنصری زیبا و چشم‌نواز در دکوراسیون اتاق شما نیز بدرخشند. برای رسیدن به این هدف، به نکات زیر توجه کنید:

  • رنگ و طرح: رنگ و طرح کتابخانه را به گونه‌ای انتخاب کنید که با رنگ و طرح‌های موجود در اتاقتان هماهنگ باشد. از ایجاد تضادهای شدید و ناهنجار خودداری کنید.
  • سبک: سبک کتابخانه را با سبک کلی دکوراسیون اتاقتان همسو انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر دکوراسیونی کلاسیک دارید، از کتابخانه‌ای با سبک کلاسیک استفاده کنید.
  • جنس: جنس کتابخانه را با توجه به جنس سایر لوازم موجود در اتاق انتخاب کنید. به عنوان مثال، اگر از مبلمان چوبی استفاده می‌کنید، می‌توانید از کتابخانه‌ای چوبی یا با روکش چوب استفاده کنید.
  • اندازه: کتابخانه را متناسب با ابعاد اتاق انتخاب کنید. کتابخانه‌ای که خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد، تعادل دکوراسیون را به هم می‌زند.

طراحی کتابخانه شخصی

  • نورپردازی در دکوراسیون کتابخانه خانگی
  • نور کافی برای مطالعه: نورپردازی باید به گونه ای باشد که بتوانید به راحتی کتاب بخوانید و چشمتان خسته نشود.
  • استفاده از نور طبیعی: تا حد امکان از نور طبیعی خورشید استفاده کنید. کتابخانه را در اتاقی با پنجره های بزرگ طراحی کنید و از پرده های نازک و روشن استفاده کنید.
  • نور مصنوعی: در کنار نور طبیعی، از نور مصنوعی نیز استفاده کنید. لامپ های کم مصرف گزینه مناسبی برای روشنایی کتابخانه هستند.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

طراحی کتابخانه شخصی

 

  • نحوه چیدمان کتاب ها در کتابخانه شخصی 

روش‌های زیادی برای چیدمان و سازماندهی کتاب‌ها درون کتابخانه وجود دارد. با رعایت نکات ساده زیر، می‌توانید کتاب‌هایتان را به طور مرتب و منظم در کتابخانه خود بچینید و از مطالعه در فضایی دلنشین لذت ببرید.

  • بر اساس نیاز خود چیدمان کنید: کتاب‌ها را می‌توانید بر اساس حروف الفبا، موضوع، نویسنده، رنگ یا هر معیار دیگری که برایتان راحت‌تر است، بچینید.
  • دسترسی آسان را فراهم کنید: کتاب‌های کودکان را در قفسه‌های پایین‌تر قرار دهید.
  • جذابیت بصری ایجاد کنید: چیدمان کتاب‌ها را به گونه‌ای انجام دهید که از نظر بصری نیز زیبا و دلنشین باشد.
  • از کتاب‌های حجیم به عنوان پایه استفاده کنید: کتاب‌های حجیم را به صورت افقی بچینید و از آنها به عنوان پایه برای کتاب‌های کوچک‌تر استفاده کنید.
  • ارتفاع قفسه‌ها را متناسب انتخاب کنید: قفسه‌ها را به گونه‌ای بچینید که به راحتی به تمام کتاب‌ها دسترسی داشته باشید.

طراحی کتابخانه شخصی

 

  • استفاده از فضای زیر کتابخانه؛ کتابخانه دو منظوره

برخی از کتابخانه‌ها را می‌توانید دو منظوره استفاده کنید. به عنوان مثال می‌توانید از طرح‌هایی بهره بگیرید که علاوه بر روی کتابخانه زیر آن فضایی برای گذاشتن وسایل دکوراتیو یا سایر تجهیزات داشته باشید.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

 

  • استفاده از کتابخانه به عنوان جزء دکوراتیو؛ طراحی کتابخانه هنری

برخی از کتاب‌ها و وسایل دکوراتیو را به صورت هنری درون کتابخانه قرار دهید تا جلب توجه کنند. اکسسوری‌های مناسبی برای نگه داشتن کتاب وجود دارند که شما با بهره از آنها می‌توانید چیدمان را زیباتر کنید.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

  • تعیین نوع کتابخانه؛ دکوراسیون کتابخانه کوچک

در بازار هزاران هزار مدل کتابخانه برای طراحی در منزل وجود دارد که شما با بهره از هر کدام می‌توانید برای فضای نشیمن یا پذیرایی یک کتابخانه مناسب طراحی کنید و بسازید. برخی از آنها را می‌توانید برای فضا و دکوراسیون اتاق‌های نشیمن کوچک پیاده‌سازی و اجرا نمایید و برخی دیگر برای را برای فضای بزرگ تر.

کتابخانه‌ها با قفسه‌های بسته می‌توانند از نظر ظاهری منظم‌تر باشند. این در حالیست که کتابخانه‌های با قفسه‌های باز می‌توانند اتاق را بازتر و پویا نشان دهند. بنابراین اگر یک فضای کوچک دارید، قفسه‌های باز گزینه مناسب‌تری برای طراحی دکوراسیون داخلی محسوب می‌شوند. در ادامه به انواع کتابخانه اشاره می‌کنیم.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

 

انواع کتابخانه‌های مناسب برای اتاق نشیمن

برای اتاق نشیمن، انواع مختلفی از کتابخانه‌ها وجود دارد که به دیزاین و نیازهای مختلف افراد پاسخ می‌دهند. در زیر، برخی از انواع کتابخانه‌های مناسب برای اتاق نشیمن را لیست کرده‌ایم:

کتابخانه دیواری؛ صرفه‌جویی در فضا

این نوع کتابخانه‌ها به دیوار اتاق نصب می‌شوند و از فضای بالای دیوار استفاده می‌کنند. این گونه کتابخانه‌ها فضای زیادی را صرفه جویی می‌کنند و معمولاً به صورت دیواری یا زیر دیواری طراحی می‌شوند.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

کتابخانه با قفسه‌های باز؛ ایجادکننده حس فضای باز

کتابخانه با قفسه‌های باز احساس دلبازی و باز بودن را به اتاق نشیمن می‌دهند. در این مدل از کتابخانه‌ها می‌توانید وسایل دیگر را نیز به عنوان دکوری در فضای کتابخانه بچینید و زیبایی فضای اتاق نشیمن را دو برابر بیشتر کنید. کتابخانه با قفسه‌های باز به اتاق نشیمن فضای باز و زنده هدیه می‌دهد.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

کتابخانه با ارتفاع بلند؛ کتابخانه‌های سقفی

کتابخانه با ارتفاع بلند از زمین تا سقف ادامه دارد و ارتفاع کل دیوار اتاق نشیمن را شامل می‌شود. کتابخانه‌های سقفی برای فضای نشیمن بزرگ کاربردی است و جلوه زیبایی به خانه می‌بخشد. بسیاری از  کتابخانه سقفی یا مرتفع برای زیبایی بیشتر طراحی پذیرایی نیز استفاده می‌کنند.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

کتابخانه‌های درب‌دار؛ نظم بیشتر

برخی از کتابخانه‌های مناسب برای اتاق نشیمن درب یا قسمت‌های قفل‌شونده دارند. در کتابخانه‌های درب‌دار می‌توانید برخی از وسایل و کتاب‌های خاص را مخفی نمایید و به عنوان یک کمد از آنها استفاده کنید. این نوع کتابخانه‌ها به ترتیب و نظم داخلی نیز کمک می‌کنند.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

کتابخانه‌های طرح مدرن

امروزه سبک دکوراسیون داخلی مدرن طرفداران بسیار زیادی دارد. به همین منظور بسیاری به دنبال ایده‌های جالب برای طراحی کتابخانه اتاق نشیمن می‌گردند. بسیاری از کتابخانه‌های موجود در بازار به ترکیبی طراحی شدند. در برخی موارد یک دیوار از خانه را به گونه‌ای زیبا به عنوان مثال شبیه به یک طرح خانه در می‌آورند و آن را کتابخانه می‌کنند. این در حالیست که گاها با چندین شلف یک کتابخانه باز مدرن طراحی می‌کنند که شما به راحتی می‌توانید علاوه بر کتاب، وسایل دکوراتیو نیز در آن بگذارید و از زیبایی آن نهایت لذت را ببرید.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

کتابخانه‌های استاندارد

کتابخانه‌ استاندارد، مجموعه منظمی از قفسه‌های طبقه بندی شده است که اغلب از جنس چوب یا MDF ساخته می‌شوند. فضای این قفسه‌های طبقه بندی شده، هم اندازه، مساوی و منطبق بر هم است.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

کتابخانه‌های پلکانی یا تکیه گاهی

این نوع از کتابخانه‌ها، شامل قفسه‌هایی است که برای تکیه زدن و نصب روی دیوار طراحی شده اند. کتابخانه‌های پلکانی، اغلب شامل طبقه‌هایی است که به تدریج از پایین به بالا از سایز آن‌ها کاسته می‌شود.

کتابخانه‌های زاویه‌ای

این نوع از کتابخانه‌ها، متناسب با گوشه‌های غیر قابل استفاده در اتاق نشیمن یا اتاق مطالعه، طراحی شده و جنبه تزئینی نیز دارند.

کتابخانه‌های مکعبی

این نوع از کتابخانه‌ها، به صورت مکعب‌های هم اندازه چوبی یا … بوده و به هر دو طرف افقی و عمودی تقسیم می‌شوند.

طراحی کتابخانه شخصی

 

انواع جنس کتابخانه

  • کتابخانه‌های چوبی:

کتابخانه‌ی چوبی، بادوام ترین و مقاوم ترین نوع کتابخانه‌ بوده، و حسی کلاسیک و سنتی را در فضا ایجاد می‌کند و البته با هر سبکی از دکوراسیون داخلی ست و هماهنگ می‌شود. چوب، به عنوان یکی از مهم ترین عناصر طبیعت، حس سرزندگی و تازگی را نیز برای شما به ارمغان می‌آورد.

طراحی کتابخانه برای اتاق نشیمن

  • کتابخانه‌های تخته‌ای:

اگر به دنبال کتابخانه‌ای با هزینه کمتر و مقرون به صرفه تر هستید، کتابخانه‌هایی از جنس قطعات تخته‌ای و ام دی اف، گزینه ی مناسبی برای شما می‌باشند. این نوع از کتابخانه‌ها ظاهری کاملا شبیه به چوب داشته اما هزینه و دوام کمتری نسبت به چوب دارند.

  • کتابخانه‌های فلزی:

این نوع از کتابخانه‌ها، بسیار محکم تر از چوب و تخته بوده و توانایی تحمل وزن بیشتری از کتاب‌ها را دارند.

طراحی کتابخانه شخصی

کاغذ دیواری اتاق نشیمن

بهترین رنگ کتابخانه برای اتاق نشیمن

رنگ‌هایی که برای طراحی داخلی کتابخانه شخصی می‌توانید استفاده کنید، به شدت وابسته به سلیقه شما، میزان نوردهی اتاق، و دیگر عوامل، مانند سایز کتاب‌ها و … است. با این وجود، چند رنگ پیشنهادی برای دکوراسیون داخلی کتابخانه‌ی شما دراینجا مطرح می‌کنیم.

 

  • رنگ صورتی یا بنفش: اگر شما به دنبال رنگ‌هایی دلنشین، آرامش بخش و در عین حال سرشار از انرژی هستید، می‌توانید از رنگ صورتی پاستلی و رنگ بنفش، در طیف‌های گوناگون آن استفاده کنید.

 

  • رنگ آبی: اگر اتاق کتابخانه شما، با نوردهی کم مواجه است، می‌توانید از رنگ ملایم آبی بهره بگیرید.

 

  • رنگ سفید یا خاکستری: از آن جایی که رنگ سفید و خاکستری، رنگ‌هایی روشن و خنثی محسوب می‌شوند، به آسانی با سایر رنگ‎‌ها هارمونی برقرار کرده و ترکیبی مطلوب و زیبا می‌سازند. همچنین این رنگ‌ها،

احساس فضای بزرگ تر و دلبازتری را به اتاق کتابخانه شما می‌دهند.

 

  • رنگ قهوه‌ای: اگر به دنبال یک رنگ کاملا محکم و گرم هستید که احساس امنیت و صمیمیت را برای شما ایجاد کند، از رنگ قهوه ای برای دکوراسیون کتابخانه خود، یا سایر المان‌ها در اتاق کتابخانه بهره بگیرید.

 

در پایان

کتابخانه‌ی شخصی خانگی، یک راه عالی برای افزایش مجموعه کتاب‌ و گسترش دانش شما است. همچنین راهی برای افزودن خلاقیت و جذابیت به خانه ی شما به شمار آمده و از این رو باید از ایمن بودن آن، قبل و بعد از نصب مطمئن شوید.

سوالات متداول

برای تزئین فضای مطالعه شخصی خود، از چه روش‌هایی استفاده کنیم؟

استفاده از قاب عکس‌های خانوادگی و تابلوهای آثار هنری، استفاده از گل و گیاهان و گلدان‌های رنگارنگ در میان قفسه‌های کتاب، ظاهری جذاب و متمایز را به کتابخانه ی شما می‌بخشد.

برای طراحی کتابخانه در اتاق نشیمن، چه پیشنهادی دارید؟

از کتابخانه به عنوان عنصری دکوراتیو در اتاق نشیمن استفاده کنید. پر کاربردترین، کارآمدترین و شیک ترین مدل، کتابخانه‌ای مرکب با میز تلویزیون است.

استفاده از کتابخانه‌های چوبی، با چه سبکی از دکوراسیون داخلی، مطابقت دارد؟

از آن جایی که چوب عنصری طبیعی محسوب می‌شود، با انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی هماهنگ شده و ظاهری گرم و صمیمی را به فضای اتاق شما می‌بخشد. با این حال، کتابخانه‌های چوبی اغلب در سبک های سنتی و کلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به اشتراک بگذارید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *