سبک بوهو در دکوراسیون که با نام بوهمی یا بوهمیان نیز شناخته میشود؛ نوعی طراحی زیبایی شناختی است که با زیر پا گذاشتن تمام قوانین دکوراسیون داخلی، فضایی با ظاهر تلفیقی و التقاطی را برای شما به ارمغان میآورد. با ما همراه باشید تا در ادامهی این مطلب از اکستریم والز، به اصول و مهمترین خصوصیات طراحی داخلی به سبک بوهو یا همان بوهمی بپردازیم.
خرید انواع کاغذ دیواری
تاریخچه سبک بوهمی در دکوراسیون داخلی
سبک بوهو در دکوراسیون، سبکی غیر متعارف است که از ترکیب و تلفیق طرحها، الگوها، رنگها و تزئینات مختلف و الهام گرفته از فرهنگ و هنر سراسر جهان، در قرن نوزدهم در اروپا شکل گرفته و پدید آمد.
سبک بوهو یا همان بوهو دیزاین چیست؟
طراحی داخلی بوهمی، سبکی است که رنگها، بافتها و الگوهای جسورانه و متفاوتی را دربرگرفته و از هیچ قاعده و قانون خاصی پیروی نمیکند؛ از این رو شما میتوانید با استفاده از این سبک، عناصری کلاسیک و قدیمی را با جزئیات و المانهایی از سبکهای جدید و مدرن، به منظور ایجاد ظاهری شیک و متمایز در فضا، تلفیق کنید.
اصول سبک بوهو در دکوراسیون داخلی
۱.استفاده حداکثری از جزییات و تزیینات
دکوراسیون سبک بوهو، بر خلاف سبکهای سادهای مانند مینیمالیستی، اسکاندیناوی و مدرن، بر استفادهی حداکثری از جزئیات و فضا تمرکز داشته و زیبایی منحصر به فردی را از طریق چیدمان و لایه بندی منسوجات، آثار هنری و اشیا تزئینی فرهنگهای گوناگون و متفاوت ایجاد میکند.
۲.استفاده از بافتها و متریال مختلف
دکوراسیون داخلی به سبک بوهو، اصولا بر پایه و اساس استفاده از بافتهای گوناگون و متنوع در طراحی، بنا شده و با ترکیبی از متریال و منسوجات متفاوت فضایی پرنشاط و خلاق را ایجاد میکند؛ به همین منظور برای طراحی فضاهایی به سبک و سیاق بوهو (بوهمی)، از تلفیق و ترکیب بافتهای مختلفی همچون الیاف طبیعی، الیاف فلزی(مانند برنج و مس) و… نترسید.
۳.استفاده از مواد طبیعی در دکوراسیون بوهو
بهره گیری از متریال طبیعی همچون چوب درختان بلوط، سنگهای گوناگون، پارچهها، منسوجات بافته شده و … احساسی گرم و دنج به خانهی شما میدهد؛ از آنجایی که ترکیب بافتهای مختلف، اصلی مهم و حیاتی در ایجاد فضایی التقاطی بر اساس سبک بوهمی است، لایه بندی و تلفیق بافتها در مبلمان، منسوجات و … عمق و جذابیت فراوانی به ظاهر بصری اتاق شما میبخشد.
سبک بوهو در دکوراسیون داخلی چه ویژگی هایی دارد؟
سبک بوهو یا دکوراسیون داخلی بوهمیان، به دلیل تنوع فراوانی که در طراحی داخلی ارائه میدهد، بسیار محبوب و شناخته شده است. مهمترین خصوصیات این سبک خاص و منحصر به فرد در دکوراسیون عبارتند از:
پالت رنگی در دکوراسیون سبک بوهو
هیچ پالت رنگی مشخص و استانداردی در سبک بوهو وجود ندارد. سبک بوهو در دکوراسیون داخلی معمولا از رنگهای خنثی، خاکی و طبیعی همچون خاکستری، قهوهای، بژ و کرم به عنوان رنگهای اصلی در پایه و پس زمینهی فضا استفاده میکند؛ این رنگها قابلیت انعکاس و بازتاب نورهای طبیعی را داشته و از این جهت سبب جلوهای روشن و درخشانتر در اتاق شما خواهند شد. سبک بوهو در دکوراسیون همچنین، رنگهایی مانند آبی عمیق، سبز نعنایی، طلایی و سایر رنگهای بولد را به عنوان رنگهای فرعی و ثانویه به منظور ایجاد فضایی دنج و جذاب در سایر عناصر و المانها بکار میبرد.
جایگاه و نقش گیاهان در دکوراسیون بوهو
استفاده از سنگ، صدفهای طبیعی و گیاهانی مانند ساکولنت، سرخس یا کاکتوس در دکوراسیون سبک بوهو، گزینهای عالی به منظور افزودن بافت و جریانی طبیعی به فضای داخلی است؛ استفاده از گل و گیاهان خانگی، علاوه بر انتقال حس و حال طبیعی به فضا، سبب جان بخشیدن به محیط داخلی و تکمیل ظاهر و شخصیت خانهی شما خواهد شد.
اکسسوری ها و عناصر تزیینی در دکوراسیون داخلی بوهمی
در سبک بوهو، از المانهای تزئینی و دکوری جاتی همچون مجسمهها و آثار هنری آنتیک، قلاب بافیها، ملیله دوزی و مکرومه بافی استفاده میشود. از این رو، این بار به جای استفاده از سبکهای مینیمال و ساده، اتاقی پر از رنگ و بافت را برای خودتان بسازید.
الیاف و پارچه ها در سبک بوهو
الیاف طبیعی مورد استفاده در طراحی داخلی بوهمی نیز اغلب شامل کتان، کنف، حصیر و پارچههای غنی و نرمی همچون مخمل و ابریشم میباشند.
روش اجرای نورپردازی در دکوراسیون داخلی بوهمی
نورپردازی سبک بوهو، اغلب شامل نورهای گرم و ملایمی مانند لامپهای سفید گرم است؛ نورهای ملایم بوهو فضایی مملو از آرامش را در محیطی دلنشین ایجاد میکنند. وسایل و منابع روشنایی بوهو، اغلب دارای طرحهای قدیمی و دست ساز و همچنین ساخته شده از مواد طبیعی همچون چوب، حصیر، الیاف گوناگون و … اند که حس و حالی ارگانیک به فضا بخشیده و فضایی دنج و دلنشین را سبب میشوند. شمعها، فانوسها و چراغهای رومیزی آنتیک نیز روشنایی ملایمی از سبک بوهمی را در فضای خانهی شما ارائه میدهند.
انتخاب مبلمان در سبک بوهو
مبلمان در سبک بوهو باید ظاهری غیر رسمی داشته و احساس راحتی را القا کنند؛ به همین جهت بهتر است در دکوراسیون داخلی به سبک بوهو از مبلمانی با طراحی ساده از جنسهای طبیعی همچون چوبهای مرغوب درختان، حصیر، پارچهها و روکشهای دستباف، کوسنهای کتانی و بافتنی و… استفاده شود؛ کاناپههای راحتی و نرم با پارچههای نخی و کتانی و صندلیهای چوبی با روکشهای روشن و رنگارنگ، انتخاب مناسبی برای دکوراسیون بوهمی هستند؛ مبلمان این سبک اغلب کوتاه و کم ارتفاع هستند.
انتخاب فرش در دکوراسیون بوهمی
در دکوراسیون بوهو، استفاده از فرشهایی که طرح و نقشهای سنتی یا بافتهای دستبافت دارند، رایج است. این فرشهای سنتی و دستبافت، احساسی از راحتی و گرمای دلنشینی را در فضا ایجاد کرده و به عنوان یک عنصر هنری، زیبایی بی نظیری را به طراحی داخلی منزل شما میافزاید.
استفاده از کاغذ دیواری در دکوراسیون داخلی به سبک بوهو
کاغذ دیواری های سبک بوهو معمولا شامل رنگهای زنده و متنوعی مانند قرمز، آبی، سبز و زرد میشوند؛ این رنگها میتوانند به صورت ترکیبی و در قالب الگوهای مختلف در طراحی کاغذ دیواری بکار روند. کاغذ دیواری های بوهو در طرحها و الگوهای پیچیده و هنری همچون کاغذ دیواری طرح انتزاعی، کاغذ دیواری طرح هندسی، کاغذ دیواری گلدار و… یافت میشوند.
جمع بندی
به طور کلی سبک بوهو در دکوراسیون داخلی، به دنبال ایجاد فضایی منحصر به فرد است که با توجه فراوان به جزییات و تزیینات، استفاده از رنگهای روشن و زنده، وسایل آنتیک و عتیقه، لوازم متالیک و آینههای دکوراتیو، متریال طبیعی و… فضایی گرم و دلپذیر را در خانه شما ایجاد میکند.
سوالات متداول
۱- ریشه و الهام جهانی سبک بوهو در دکوراسیون داخلی از کجاست؟
سبک بوهو اغلب از فرهنگ کشورهای مختلف مانند مراکش، هند و مکیزیک الهام میگیرد. این الهام میتواند شامل استفاده از منسوجات سنتی، الگوها و نقوش مختلف در طراحی باشد.
۲- سبک بوهو از چه جزئیاتی در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده میکند؟
سبک بوهو با استفاده از الگوها، رنگهای پر جنب و جوش، اشیا دست ساز، عناصر طبیعی، پوششهای بافته شده، فضاهایی گرم و دوست داشتنی خلق میکند. امروزه این سبک، یک نقشه روشن و راحت برای افرادی است که به دنبال آزادی و خلاقیت در دکوراسیون داخلی اند.
۳- سبک بوهو در دکوراسیون از چه رنگهایی برای طراحی فضاها استفاده میکند؟
گرچه طراحی داخلی بوهمی، پالت رنگی مشخصی ندارد، اما به طور معمول در اجرای این سبک، از رنگهای خنثی، خاکی، طبیعی به عنوان رنگ اصلی و اولیه و نیز رنگهای غنی و روشن به عنوان رنگ فرعی و ثانویه استفاده میشود.
بدون دیدگاه