از نظر معماری و نقشه ساختمان اتاق نشیمن معمولا در مرکز خانه قرار داده میشود. به دلیل اینکه اتاق نشیمن یک فضای مشترک به شمار میرود در کنار کاربردی بودن، باید دارای طراحی و دکوراسیونی باشد که هم آرامشبخش بوده و هم شخصیت و سلیقه شما را به نمایش بگذارد. اتاق نشیمن میتواند براساس نیاز کاربران در مدل و برای کاربردهای مختلفی طراحی شود و همین موضوع در دکوراسیون آن تاثیرگذار خواهد بود. در این مطلب ما به شما 7 گام طراحی داخلی اتاق نشیمن را توضیح خواهیم داد.
اتاق نشیمن به غیر از اینکه فضایی متشکل از مبلها برای نشستن و میز تلویزیون است، میتواند به گونهای طراحی شود که با اتاق غذاخوری و آشپزخانه به صورت یک نقشه باز طراحی شده و در ارتباط باشد. حتی در برخی از خانهها در گوشهای از اتاق نشیمن فضایی برای میز کار و میز کامپیوتر نیز در نظر گرفته میشود.
روند طراحی داخلی اتاق نشیمن
طراحی اتاق نشیمن براساس نیازها و خواستههای افراد خانواده میتواند بسیار کاربردی و انعطافپذیر باشد و بسیار مهم است که در طراحی آن به هماهنگی و ارتباط تمام نکات از جمله مبلمان، سیستم روشنایی، اکسسورها، کفپوش و دیوارها با یکدیگر توجه ویژهای شود. همین موضوع تصمیمگیری در دکوراسیون اتاق نشیمن را به یک فرآیندی چالشبرانگیز تبدیل میکند.
اگر در روند انتخاب سبک و مدلی که فضایی هماهنگ و جذاب را برای اتاق نشیمن به همراه داشته باشد، در ترکیب تمام نکات موجود در طراحی با یکدیگر مشکل دارید، اولین گام در امنترین مسیر این است که نیازهای خود را شناسایی کنید. برای مثال چند نفر از اتاق نشیمن استفاده میکنند؟ از این مکان بیشتر برای چه اهدافی استفاده میشود؟ آیا برای استراحت کردن نیاز به فضای خاصی در اتاق نشیمن دارید؟ اتاق غذاخوری در ترکیب با اتاق نشیمن قرار دارد؟ برای مبلها چه میزان فضایی در اختیار دارید؟
از تلویزیون به عنوان نقطه مرکزی اتاق استفاده خواهد شد و یا به عنوان عنصری برای تکمیل فضا؟ در اتاق نشیمن از چه میزان مهمانهایی پذیرایی میکنید؟ زمانی که این سوالها را از خود پرسیده و به آنها پاسخ دهید میتوانید نیازهای خود را به خوبی مشخص کرده و با توجه به آنها بهترین طراحی را برای اتاق نشیمن انجام دهید.
7 گام طراحی داخلی اتاق نشیمن
گام اول: کاربرد اتاق نشیمن را مشخص کنید
پاسخ به این سوال که از اتاق نشیمن بیشتر برای چه اهدافی استفاده خواهد شد مهمترین عاملی است که مشخص میکند در مرکزیت اتاق نشیمن چه چیزی باید قرار داشته باشد. امروزه در بیشتر اتاقهای نشیمن دکوراسیونی را مشاهده میکنید که با مرکزیت تلویزیون طراحی و چیدمان شده است. اما در برخی خانهها تلویزیون به عنوان قلب اتاق نشیمن مورد استفاده قرار نمیگیرد. اگر شما نیز میخواهید اتاقی با کاربرد استراحت و یا صحبت کردن داشته باشید، نیازی نیست که از تلویزیون به عنوان نقطه کانونی طراحی استفاده کرده و مبلمان را با توجه به آن چیدمان کنید. در چنین شرایطی حتی میتوانید تلویزیون را در اتاقهای دیگری قرار داده و در سالن نشیمن دکوراسیونی متفاوت را ایجاد کنید.
گام دوم: ایجاد ارتباط میان کاربردهای مختلف
در بسیاری موارد ممکن است که اتاق نشیمن برای چندین کاربرد متفاوت مورد استفاده قرار بگیرد. در چنین شرایطی بسیار مهم است که تقسیمبندی درستی در طراحی نشیمن ایجاد شود. اگر از اتاق نشیمن هم برای نشستن، هم برای غذاخوردن و هم برای کار کردن استفاده میکنید، لازم است که این بخشها را به گونهای طراحی کنید که با وجود اینکه در یک مکان قرار دارند، فضایی مجزا از یکدیگر داشته باشند. برای این منظور هم میتوانید از جدا کنندههای دکوراتیوی مانند پارتیشنهای متحرک و ثابت استفاده کرده و هم با ایجاد کمی تغییر در طراحی این نقاط، آنها را از یکدیگر مجزا کنید.
گام سوم: مبلمان و اکسسوارها
انتخاب و چیدمان مبلمان در طراحی اتاق نشیمن یکی از کلیدیترین نکتهها به شمار میرود. در بسیاری از موارد صاحب خانهها در مقابل یک دیوار موجود در اتاق نشیمن یک مبل سه نفره را قرار داده و در مقابل دیوار دیگر یک مبل دو نفره و یا دو مبل تک نفره را چیدمان میکنند، اما این روش همیشه درست نیست. انتخاب و چیدمان مبلها فرآیندی است که نیاز به برنامهریزی مشخص دارد. لازم است که براساس میزان رفت و آمد داخل اتاق نشیمن چیدمانی را ایجاد کنید که باعث مسدود شدن و دشوار شدن رفت و آمد در این مکان نشود و این موضوع بدین معنا است که گاهی لازم که براساس ابعاد و کاربرد اتاق، به جای مبلهای استاندارد، مبلهای سفارشی را انتخاب کنید. برای مثال میتوانید مبلهای یک نفره کوچکتر را با یک مبل مدرن و راحت ترکیب کرده و به کار ببرید.
مبلهای مدل L به خصوص در نشیمنهایی به سبک مدرن از جایگاه ویژهای برخوردار هستند. در نشیمنهایی که اتاق غذاخوری در ترکیب با آن قرار دارد، استفاده از ست مبلمان کلاسیک سه نفره، دو نفره و دو عدد تک نفره به دلیل این که فضای زیادی را اشغال میکند، باعث فشرده شدن اتاق نشیمن خواهد شد. در چنین شرایطی انتخاب مبل L باعث میشود تا به اتاق نشیمنی بسیار دلبازتر و کاربردیتر دست پیدا کنید.
گام چهارم: انتخاب فرش
فرش از جمله عناصری است که در طراحی اتاق نشیمن معمولا به عنوان پسزمینه و الویتهای دوم در نظر گرفته میشود، اما در واقع عنصری بسیار تاثیرگذار در طراحی داخلی است که میتواند فضای نشیمن را به طور کامل تغییر دهد. انتخاب فرش در ابعاد درست از اهمیت بسیار بالایی در طراحی مکان برخوردار است، زیرا یک فرش کوچکتر از نیاز باعث میشود تا فضا بهم ریخته و نامنظم به نظر رسیده و یک فرش بیش از اندازه بزرگ نیز تاثیر زیبایی که به دنبال آن هستید را ایجاد نکرده و فضا را از آنچه که هست کوچکتر جلوه خواهد داد. برای اینکه فرشی در ابعاد مناسب را انتخاب کنید، لازم است که به چیدمان مبلها توجه کرده و اندازه را براساس آن انتخاب کنید. در مکانهای کوچک به دلیل اینکه فرش به مبلها بسیار نزدیک خواهد بود، بهتر است که فرشهای نازک و بدون طرح را انتخاب کنید. در نشیمنهای بزرگ نیز لازم است که فرش در مرکز مبلها قرار گرفته و با مبلها و یا دیوارها به اندازه ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر فاصله داشته باشد.
گام پنجم: سیستم روشنایی
سیستم روشنایی نه تنها در اتاق نشیمن، بلکه در طراحی تمام نقاط خانه از مهمترین عناصر در طراحی داخلی به شمار میرود. در طراحی سیستم روشنایی اتاق نشیمن نکات بسیار مهمی وجود دارند که نباید آنها را نادیده گرفت؛ در مکانهایی که از سه نوع اصلی نورپردازی به نامهای نورپردازی محیطی، کاری و تأكیدی استفاده میشود، میتوان زیباترین و قابل توجهترین دکوراسیونها را به نمایش گذاشت. نورپردازی محیطی معمولا سیستم روشنایی است که از بالا محیط کلی اتاق را روشن میکند. در واقع لوسترهای سقفی که در تمام خانهها وجود دارند همین نورپردازی محیطی به شمار میروند. نورپردازی کاری نیز سیستم روشنایی است که برای کار خاصی طراحی شده و باعث میشود تا انجام آن کار سادهتر شود، برای مثال آباژوری که در کنار صندلی برای زمانهای مطالعه در نظر گرفته میشود و در نهایت نورپردازی تاکیدی نیز سیستم روشنایی تزئینی است که برای ایجاد فضایی زیباتر و فرح بخشتر در اتاق بر روی نقاط خاصی از مکان ایجاد میشود، مانند چراغها دیواری وهالوژنها.
گام ششم: انتخاب رنگ دیوارها
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که معمولا در انتخاب رنگ دیوارها رخ میدهد، این است که ابتدا رنگ را انتخاب کرده و سپس به دنبال مبلمانی متناسب با این رنگ باشید. در حالی که اگر ابتدا مبلمان و اكسسوارها را انتخاب کرده و سپس رنگ متناسب با آنها را برای دیوار انتخاب کرده و طراحی را انجام دهید، به نتیجهای زیباتر و مناسبتر دست پیدا خواهید کرد. زمانیکه میخواهید رنگ دیوارها را انتخاب کنید، موضوع دیگری که باید به آن توجه داشته باشید سبک مبلمان و فضایی است که میخواهید در اتاق نشیمن ایجاد کنید. اگر میخواهید با استفاده از مبلمانی با رنگ روشن فضایی کاریزماتیک و خاص را به نمایش بگذارید، میتوانید یکی از دیوارها را به رنگ تیره انتخاب کنید. اما اگر به دنبال دکوراسیونی مینیمال، کلاسیک و ساده هستید، میتوانید رنگی را که یک یا دو درجه از رنگ مبلها تیره و یا روشنتر است را به عنوان رنگ دیوارها به کار ببرید.
گام هفتم: تزیین دیوارها
دیوارهای خالی نشانه کمبود در طراحی داخلی برای نشیمن است. البته این موضوع بدین معنا نیست که زمانی که میخواهید اتاق نشیمن را طراحی کنید باید هر سانتیمتر از دیوارها را تزئین کنید، اما بسیار مهم است که تمام سطح دیوار خالی باقی نماند. اگر بر روی دیوارها از کاغذ دیواریهای شیک و زیبا به عنوان پس زمینهای مناسب استفاده نمیکنید، میتوانید برخی آثار هنری، عکسهای خانوادگی و اکسسوارها را به عنوان تزیینی برای دیوارها به کار ببرید.
مطلب آخر در مورد طراحی داخلی اتاق نشیمن
اگرچه از نظر بسیاری از افراد، آشپزخانه قلب خانه است، اما میتوان اتاق نشیمن را نیز به عنوان قلب دوم خانه در نظر گرفت. زیرا اتاق نشیمن مکانی است که با اعضای خانواده، دوستان و عزیزان خود به دور هم جمع شده و لحظات زیبایی را در کنار هم سپری میکنیم.
حتی اگر اینگونه نباشد نیز باز هم در طول روز بیشترین مکانی که مورد استفاده افراد خانه است، اتاق نشیمن است. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که به طراحی آن توجه ویژهای داشته باشید. زمانی که اتاق نشیمن به گونهای طراحی شود که نیازهای شما، اعضای خانواده و مهمانها را بر طرف کند و علاوهبر آن ظاهری زیبا و فضایی دوست داشتنی داشته باشد، سپری کردن زمان در داخل آن بسیار لذتبخشتر خواهد بود.
بدون دیدگاه